Епизод 24: От Open source през хейтърите до центъра за данни I Драгомир Желев

“Технологиите към днешна дата са това, което са, благодарение на отворения код. Споделянето даде сериозен тласък, даде свободата много хора да подобрят продуктите според тяхната визия.” Това каза Драгомир Желев, основател и изпълнителен директор на компанията за хостинг услуги Delta.bg, в новия епизод на “ТЕХните истории”. 

Неговото пътешествие в света на технологиите започва, когато се запознава с операционната система Linux и съставя план как да събере пари да си купи компютър. “Когато за първи път видях Linux, това ме грабна. Отвореният код дава неограничени възможности”, допълва той. По неговите думи отвореният код е създал цели пазарни ниши. Интернет пък е стъпил върху отворен код. 

Пътят му преминава през Linux обществото в България, от което продължава да бъде част и до днес. “Linux не е толкова интересен, колкото обществото зад него и това, че всеки може да даде своя принос”, разказва основателят на Delta.bg . 

Заедно с културата на споделяне голяма роля в развитието на компанията изиграват и хейтърите. Драго Желев споделя, че когато започва своя бизнес, се насочва именно към вечно недоволните клиенти, за да разбере какви точно са техните нужди, които съществуващите до момента компании не успяват да удовлетворят.

Какво научава от хейтърите, как съумява да изгради компанията си, тръгвайки буквално от нищо и какъв е разумният баланс при използването на нови технологии – отговорите на тези въпроси ще намерите в новия епизод на “ТЕХните истории”.

Вижте и другите епизоди на „ТЕХните истории“ тук.

Последни статии

  • Всички
  • Новини
  • Технологии

Довиждане и благодаря за PWA

Какво представляват прогресивните уеб приложения и защо европейските потребители трябваше да се сбогуват с тях  Аpple обяви наскоро, че планира да спре прогресивните уеб приложения (progressive web apps –...

Още

Блокчейн отвъд криптовалутите

Какво трябва да знаете за технологията, за да й доверите бизнеса си Блокчейн е едно от онези неща, за които се говори, без да се знае достатъчно. Щеше да...

Още