Епизод 23: Всеки може да стане добър мениджър, стига да иска да бъде такъв I Мария Косанова

“Едно от най-големите ми предизвикателства беше дали въобще ще се справя в света на технологиите, защото аз не съм с такова образование”, започва разказа си в новия епизод на “ТЕХните истории” Мария Косанова. Тя попада в ИТ сектора случайно, но целият ѝ кариерен път преминава в него. Своето пътешествие в света на технологиите започва в представителството на Apple (още преди да съществува iPhone, както сама допълва), била е част и от Infocus International B.V.  От 2021 година е управляващ директор на “Хюлет Пакард Ентерпрайс, управляван от Селектиум” у нас, като преди да поеме ръководството на компанията, е заемала мениджърски позиции в звената по продажбите.

Категорична е, че всеки един човек би могъл да се изгради и да стане добър мениджър, стига да иска да бъде такъв, а себе си определя като изискващ мениджър.

Според нея ИТ секторът доста се е променил през годините и компаниите все по-малко държат на качеството. “Когато цената стане единствено водеща, и най-водещият елемент при вземане на решения, когато става въпрос за технологии, то тогава винаги ще има компромис с нещо друго”. 

И още, какво е да си мениджър в мултикултурна компания, в какво намира мотивация, осъзнаха ли компаниите вече нуждата от дигитализация, за какво се използва суперкомпютърът “Хемус” и какво предстои в света на технологиите – вижте и чуйте в новия епизод на “ТЕХните истории”

Вижте и другите епизоди на „ТЕХните истории“ тук.

Последни статии

  • Всички
  • Новини
  • Технологии

Довиждане и благодаря за PWA

Какво представляват прогресивните уеб приложения и защо европейските потребители трябваше да се сбогуват с тях  Аpple обяви наскоро, че планира да спре прогресивните уеб приложения (progressive web apps –...

Още

Блокчейн отвъд криптовалутите

Какво трябва да знаете за технологията, за да й доверите бизнеса си Блокчейн е едно от онези неща, за които се говори, без да се знае достатъчно. Щеше да...

Още