Епизод 20: Обичам да се обграждам с умни хора и да се уча от тях I Диана Стефанова

“За 16 години извървяхме дълъг път. Успяхме да развием VMware не само като най-голямата софтуерна компания в България (с 2000 човека), но и като един от най-стратегическите и най-големите центрове на VMware в глобален мащаб – в топ 3 заедно с тези в Пало Алто и Индия”, разказва Диана Стефанова в новия епизод на подкаста “ТЕХните истории”.

Името ѝ е добре познато в ИТ бранша у нас – тя ръководеше българското подразделение на технологичния гигант VMware от създаването му до купуването на компанията от производителя на чипове Broadcom в края на миналата година. Освен управител на българския офис, в последните години Диана Стефанова заемаше и поста вицепрезидент за стратегиите за глобалните локации на VMware. От близо шест години е партньор във фонда за рискови инвестиции BrightCap Ventures, а от няколко месеца – член на Съвета на директорите на “Заедно в час”.

В “ТЕХните истории” тя разказва за своя кариерен път, за предизвикателствата, за уроците, за технологиите и за бъдещите си планове. Не крие, че обича да се заобикаля с умни хора и да се учи от тях. 

Смята, че фокусът на образованието трябва да се промени – от традиционното запаметяване към това бъдещите поколения да мислят и да използват информацията, която вече е налична, да могат да поемат отговорност, да работят добре в екип и да не се отказват лесно.

Вярва, че има много възможности за стартъпите и че “това е пътят – чрез иновации и стартиращи компании да привличаме още повече инвестиции в България.” Затова и е насочила своите усилия в тази посока, като в съвсем кратко време предстои да бъде обявена нова инициатива, в която ще се впусне. Каква е тя, как технологиите помагат на стартъпите и кои са основните технологични суперсили – гледайте и слушайте в “ТЕХните истории”.

Вижте и другите епизоди на „ТЕХните истории“ тук.

Последни статии

  • Всички
  • Новини
  • Технологии

Довиждане и благодаря за PWA

Какво представляват прогресивните уеб приложения и защо европейските потребители трябваше да се сбогуват с тях  Аpple обяви наскоро, че планира да спре прогресивните уеб приложения (progressive web apps –...

Още

Блокчейн отвъд криптовалутите

Какво трябва да знаете за технологията, за да й доверите бизнеса си Блокчейн е едно от онези неща, за които се говори, без да се знае достатъчно. Щеше да...

Още