Епизод 17: Защитата на каузи обединява ИТ индустрията

“Мотивира ме това, че работя за индустрия, която е много иновативна, и в която има изключителни хора, хора, които имат друг начин на мислене”, разказа Весела Калъчева, изпълнителен директор на Българската асоциация по информационни технологии”, в новия епизод на подкаста „ТЕХните истории“.

Тази длъжност тя заема от 2011 година. Инициатор е на Наградите на БАИТ. Национален координатор е на три поредни кампании e-Skills for jobs на Европейската комисия, като е отличена с наградата за особен принос на европейската ИТ асоциация Digital Europe за постигнати най-високи успехи сред 23-те национални ИТ асоциации, участвали в проекта.

С нея разговаряме за кариерата ѝ в БАИТ, за инициативите на най-старата браншова организация, за технологиите.

“Категориите и критериите за оценка в Наградите на БАИТ отразяват моментното състояние на ИТ индустрията и стимулират компаниите и клиентите да използват технологии”, разказа тя.  “Всъщност това за нас е важното – да покажем нивото на развитие на българската ИТ индустрия, докъде са стигнали нашите компании, да ги насърчим, да ги позиционираме, както на българския пазар, така и на чуждестранните пазари”, категорична е Весела Калъчева.

Гледайте и слушайте новия епизод на подкаста „ТЕХните истории“.

Последни статии