Епизод 14: Може ли българска компания да достави сториджа на Марс

“Пазарът за съхранение на данни е над 100 млрд. долара на година и е много комплексен с огромен брой сегменти. Ние правим конкретен тип технология, която се фокусира върху съхранението на критични данни”, разказа в новия епизод на “ТЕХните истории” Боян Иванов, съосновател на StorPool. “Според нас това е по-трудно да се направи и с по-голяма социална значимост и ако един ден се стигне до колонизиране на Марс, там ще се ползват други типове съхранение на данни. Съвсем реалистично е като сценарий част от системите да са наши”, допълни той. 

Като повечето ИТ компании в Силициевата долина историята на “Сторпул” започва в гараж. Фирмата разработва революционен за времето си продукт – софтуерно дефиниран сторидж, като идеята им изглежда на пръв поглед нереалистична, но с годините се доказва като успешна. 

Основателите на компанията идват от Linux обществото в България и продължават да подкрепят културата на споделяне и помощ, с която привържениците на отворения код са известни. Как се справят на световния пазар, защо са отклонили предложения за покупка на “Сторпул” от братовчеда на шейха на Дубай и как може българската компания да участва в колонизирането на Марс вижте в новия епизод на “ТЕХните истории”.

Последни статии

  • Всички
  • Технологии

Довиждане и благодаря за PWA

Какво представляват прогресивните уеб приложения и защо европейските потребители трябваше да се сбогуват с тях  Аpple обяви наскоро, че планира да спре прогресивните уеб приложения (progressive web apps –...

Още