Епизод 12: В бизнеса са важни и професионалните, и личностните качества

На празничния 8 март ви представяме една успешна дама, която от години се справя с предизвикателствата на ИТ дистрибуцията – управителят на “Компютър 2000 България” Анелия Костадинова. В новия епизод на “ТЕХните истории” тя разказва за пътешествието си от света на науката през медиите до ИТ сектора и уроците на всяка една фаза от професионалното си развитие. Нейната история в голяма степен е свързана и с историята на ИТ дистрибутора “Компютър 2000 България”, където тя работи от 2003 г.

“Това, което има значение в бизнеса са личностните и професионалните качества”, разказа Анелия Костадинова. “Ако аз не бях любознателна, ако подходът ми към хората беше различен, вероятно нямаше да успея”. Тя допълни, че едно от изключително важните неща в един бизнес е комуникацията с отсрещната страна. “Българските предприемачи и служителите имат още какво да научат в тази посока”, каза още тя.

В епизода Анелия Костадинова разказа и за пътя на “Компютър 2000 България”, стартирал като франчайзингово дружество, преминал през производството на собствена марка двусимови телефони и тясната специализация в областта на решенията за киберсигурност. Още за ранните години на ИТ сектора, взаимоотношенията с китайските партньори и как киберзащитата използва изкуствен интелект вижте в новия епизод на “ТЕХните истории”.

Последни статии

  • Всички
  • Технологии

Довиждане и благодаря за PWA

Какво представляват прогресивните уеб приложения и защо европейските потребители трябваше да се сбогуват с тях  Аpple обяви наскоро, че планира да спре прогресивните уеб приложения (progressive web apps –...

Още