Епизод 10: Хората обръщат все повече внимание на личностното развитие

Историята на Мая Христова и историята на ИТ сертифицирането в България в голяма степен се припокриват. Основно защото самият процес на сертифициране започва от една нейна инициатива в края на 90-те години, когато тя работи за един от двата големи ИТ холдинга по това време. Мая Христова, която към момента е управляващ партньор в EDUGAMA Group, е гост в новия епизод на “ТЕХните истории”.

Стартирало почти на шега – на Мая дори се налага да съвместява подготовката на кандидати с работата си на програмист в същата компания, получаването на ИТ сертификати бързо набира скорост и става интересно за големите компании. През годините през учебните зали на Мая преминават огромен брой ИТ специалисти, и дори един известен актьор, познат от детските филми. 

Кариерният път на Мая Христова преминава през Майкрософт България скоро след откриване на представителството на компанията у нас, а след това и в НР България. Там тя открива нуждата от обучение не само по технологии, но и от равиването на меки умения. 

През какви предизвикателства преминава процесът на ИТ сертифициране у нас, как се отнасят ИТ лидерите към меките умения и могат ли ИТ сертификатите да заменят фундаменталното образование вижте в новия епизод на “ТЕХните истории”.

Последни статии

  • Всички
  • Новини
  • Технологии

Довиждане и благодаря за PWA

Какво представляват прогресивните уеб приложения и защо европейските потребители трябваше да се сбогуват с тях  Аpple обяви наскоро, че планира да спре прогресивните уеб приложения (progressive web apps –...

Още

Блокчейн отвъд криптовалутите

Какво трябва да знаете за технологията, за да й доверите бизнеса си Блокчейн е едно от онези неща, за които се говори, без да се знае достатъчно. Щеше да...

Още