Епизод 05: Когато стигнеш плато в развитието си, трябва да направиш нещо радикално

Историята на ITIDO от първия клиент в Кения до присъединяването към „Бианор Холдинг“ – това е и историята на госта в петия епизод на “ТЕХните истории” Християн Македонски. Той е съосновател на компанията, специализирана в разработването на софтуерни продукти, а след вливането в групата на „Бианор Холдинг“ и нейн изпълнителен директор. 

“Когато стигнеш плато в развитието си, е необходимо да направиш нещо радикално. В ITIDO наближавахме този момент – поредния в живота на компанията, в който имахме нужда от сериозна промяна, за да продължим с по-голямо темпо.”, разказа Християн Македонски за присъединяването към холдинга.

Според него с времето трябва да се научиш да гледаш на технологиите като на средство, което оптимизира или решава бизнес проблеми. “Изкуственият интелект е изключително силен, мощен инструмент, с който всички ние в ИТ индустрията имаме възможност много да си повишим продуктивността.”, коментира той масовото навлизане на изкуствения интелект. 

“Има първоначално съпротивление на чисто човешко ниво сред програмистите. Но когато вникнеш в материята и разбереш как AI влияе, разбираш, че той не е пречка, напротив, той е инструмент, който дава възможност да правиш нещата по-бързо по-качествено.”, допълни Християн Македонски.

Още за изкуствения интелект, мотивацията и дали е по-лесно да си програмист, отколкото мениджър вижте в новия епизод на “ТЕХните истории”.

Последни статии

  • Всички
  • Технологии

Довиждане и благодаря за PWA

Какво представляват прогресивните уеб приложения и защо европейските потребители трябваше да се сбогуват с тях  Аpple обяви наскоро, че планира да спре прогресивните уеб приложения (progressive web apps –...

Още