Епизод 04: Целта ми беше да изградя компания, ориентирана към хората

Историята на Елена Дречева е и историята на Konica Minolta в България – Елена е в компанията още от стъпването й на нашия пазар и я ръководи успешно до ден-днешен.

В новия епизод на “ТЕХните истории” тя разказа, че е попаднала в ИТ сектора почти случайно, а в Konica Minolta е започнала работа едва на 28 години. 

“Имах уникална възможност да стартирам компанията в България по своя собствен начин. – сподели Елена Дречева. – Аз си представях една много човешка компания, ориентирана към хората, и екип, който има състезателен дух, готов е да прави интересни неща и да води пазара в добра посока.”

Според нея в България жените имат доста по-голямо присъствие в технологичния сектор, отколкото на други европейски пазари като Германия и Франция. Елена Дречева допълни, че тя самата не е усетила фактът, че е жена да й е повлиял по особен начин. “Когато човек има достатъчно знания и е уверен в това, което представя и иска да постигне, би преодолял по лесен начин подобно възприятие на жените.”, каза тя. 

Повече за технологиите, трансформацията на Konica Minolta и опазването на околната среда чуйте в новия епизод на “ТЕХните истории”.

 

Последни статии

  • Всички
  • Технологии

Довиждане и благодаря за PWA

Какво представляват прогресивните уеб приложения и защо европейските потребители трябваше да се сбогуват с тях  Аpple обяви наскоро, че планира да спре прогресивните уеб приложения (progressive web apps –...

Още