Епизод 03: Изкуственият интелект направи заплахите по-успешни

“С изкуствения интелект заплахите се превръщат във все по-успешни, все по-таргетирани и по-реално изглеждащи”. Това каза Владимир Харизанов, регионален акаунт мениджър на “Фортинет”, в третия епизод на подкаста “ТЕХните истории”. Според специалиста в областта на информационната сигурност AI се използва от зловредните играчи по различни начини, като едно от успешните му приложения е за т. нар. фишинг – за създаване на автентично изглеждащи имейли с линкове към зловредни сайтове. 

“Изкуственият интелект може да направи социален инженеринг и профил на таргетирания обект на атаката”, разказа Владимир Харизанов. По неговите думи AI води и до намаляване на цената на атаките. 

За да бъде полезен за киберзащитата пък, изкуственият интелект трябва да бъде вграден в решенията за киберсигурност. Голяма част от компаниите в този сектор, които са устойчиви през последните години, вече са стартирали този процес и са интегрирали АI. За да работи добре обаче, трябва да бъде снабдяван с коректни данни, допълни още експертът. 

Повече за еволюцията на киберзаплахите, защитата и специалистите по информационна сигурност гледайте в новия епизод на “ТЕХните истории”.

Последни статии

  • Всички
  • Технологии

Довиждане и благодаря за PWA

Какво представляват прогресивните уеб приложения и защо европейските потребители трябваше да се сбогуват с тях  Аpple обяви наскоро, че планира да спре прогресивните уеб приложения (progressive web apps –...

Още